Mijn verhaal: BMW 7 serie gloednieuw uit Stuttgart

Wij als gezin waren toe aan een nieuwe auto. De oude BMW hebben we al zo een 20 jaar. En het is tijd voor verandering. Ja wij zijn verknocht aan BMW. Geen ander merk auto meer voor ons. Louter BMW. En net zoals je een pizza het best kunt eten in Italië, dacht ik zo, evengoed voor een auto die kun je het beste uit Duitsland halen want die Duitsers die hebben de beste auto industrie van heel Europa, misschien wel van de hele wereld, ja zelfs als chauvinist moet ik dat toch nageven aan die vriendelijke oosterburen.

Dus ik bezocht de website Mobile.de. Dat is een soort Duitse marktplaats voor auto’s in een notendop. Hier vind je allerlei advertenties van Duitsers die hun auto te koop doen. Soms ook nieuwe auto’s. Wij wilden echt een nieuwe auto hebben. Het liefst een BMW 7 series in het blauw. Die vonden we al snel op de website. Het aanbod is echt gigantisch en als je niet weet waar je specifiek op zoek naar bent dan is online zoeken naar een auto wel een beetje een overweldigende ervaring naar mijn bescheiden mening.

Uitgelicht: Easyimport.nl: makkelijk auto importeren

Ik was nog niet zeker of we dit hele proces DIY wilde doen of dat we dit gingen uitbesteden aan een professionele importeur. Ik verdiepte me dus hierin, en ik zag o.a. kenteken moet je regelen, BPM zeker bij nieuwe auto en papierwerk. Me Duits is ook behoorlijk steenkolen dus ik dacht laten we het maar uitbesteden dat gezeik allemaal wil ik niet aan me hoofd hebben.

Tip: Easyimport.nl: voertuig importeren Duitsland naar Nederland

Ik moet zeggen het was geen bevalling die auto import. Eigenlijk helemaal geen omkijken gehad. Maar we hebben nu wel een gloednieuwe BMW voor de deur staan voor een schijntje van de prijs die we in NL zouden moeten neerleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *