De auto vaker laten staan ten faveure van een e-bike

Ook ik moet een steentje bijdragen aan ons milieu. De planeet is van iedereen en we moeten allemaal ons steentje bijdragen. Mijn goede voornemen voor dit jaar, 2018, was om de auto vaker te laten staan, en meer te gaan fietsen. Om dit voornemen kracht bij te zetten hebben we als gezin een elektrische fiets gekocht. Een normale fiets gaat voor mij geen zoden aan de dijk zetten want ik haat tegenwind fietsen en wind is iets wat we nogal vaak hebben hier aan de kust van Nederland dus het moest echt een e-bike zijn.

We wonen namelijk op Terschelling. De afstanden zijn hier niet bijzonder groot, dus op zich is het goed te doen het dagelijkse leven met een fiets. Hoe gaat het met het goede voornemen? Ik rijd inderdaad een stuk minder vaak auto. Mijn vrouw en oudste dochter eveneens. Op dit vlak gaat het dus uitermate goed.

Tip: FastFuriousScooters.nl – e-bike leasen

Het is soms wel even behelpen want de e-bike moet om de haverklap opgeladen worden. Maar een heel groot probleem is dat niet. Enfin, een geslaagd experiment dus. Andere dingen die we gedaan hebben zijn minder weggooien, meer dingen opnieuw gebruiken. Zuiniger met water en stroom. Er zijn veel dingen die je binnen eigen macht heb die je kunt doen om een steentje bij te dragen aan een betere schonere wereld.

Een e-bike kan je overigens kopen of leasen. Leasen kan een optie zijn als je krap bij kas zit. Wijzelf kozen voor kopen, maar vrienden van ons die leasen de e-bike? Waar aanschaffen? De goedkoopste prijzen die wij hebben kunnen vinden is bij Fast en Furious uit Alphen.

Uitgelicht: FastFuriousScooters.nl – elektrische moeder fietsen

Wij hebben qua model specifiek een moederfiets aangeschaft omdat deze erg veelzijdig is wat een gezin als ons goed kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *